Unde mai gasim si produse romanesti?

Romania pare fi o tara a contrastelor… avem atat potential si totusi produsele romanesti aproape au disparut complet de pe piata. Mai peste tot prin piete si magazine gasim numai produse din mai toate colturile lumii insa este un adevarat chin sa incerci sa mai gasesti si ceva autohton. Daca mai ai si ghinionul sa nu ai rude pe la tara iti este aproape imposibil sa te mai aprovizionezi cu delicatesele cu care am fost cu totii obisnuiti atunci cand copilaream pe la bunici.

Si chiar daca se tot spune ca avem agricultura la pamant, chiar daca la fel se tot spune ca nu ne pricepem sa ne vindem marfa, tot n-am cum sa inteleg cum de am ajuns aici. Cum de s-a ajuns ca intr-un magazin din buricul targului sa gasesc mai degraba produse de import. Si nu e vorba aici de nationalism, pur si simplu nu mi se pare ceva logic sa nu avem si ceva autohton.

Eu unul pot da numai 3 motive, dintr-o mie, pentru care prefer produsele romanesti:
1. sunt sanatoase, naturale
2. sunt proapete si gustoase
3. sunt ieftine (asta in cazul ca le achizitionam direct de la producatori si nu de la samsari)

Este toamna si ma asteptam ca zilele acestea sa vad pietele pline de produse agricole romanesti. Nu este deloc asa, in schimb, atat la magazine cat si la piete gasim produse agricole aratoase, importate de pe tot mapamondul. Sunt, in schimb, pere din China sau Canada, ardei gras din Statele Unite, rosii din Italia, mere din Polonia, castraveti din Turcia, usturoi din Ungaria. Tot ce vrei, doar ca sunt aduse de aiurea. Iar de la noi… mai nimic.

Nu pot crede ca taranul roman nu mai este in stare sa-si produca singur vinete, ardei, rosii, mere, pere, struguri sau toate legumele si fructele pe care le-am cunoscut in copilaria noastra? De ce am ajuns sa dam copiilor produse care amintesc numai prin forma, o forma si ea artificiala, de ceea ce am primit noi de la parinti?

Ei bine de curand am aflat ca real,- doreste sa le ofere consumatorilor un sortiment cat mai bogat de produse romanesti, pentru a incuraja productia locala prin dezvoltarea unei colaborari permanente cu producatorii locali, in cadrul programului “Produceti romaneste, vindem romaneste”. Prin acest program, furnizorii locali au posibilitatea de a-si desface marfurile intr-una dintre cele mai extinse retele comerciale prezente pe piata, in conditiile puse la dispozitie de facilitatile comertului modern.

A sosit vremea sa intelegem importanta fructelor si legumelor sanatoase autohtone. Suntem satui de produsele modificate genetic. Pentru o viata sanatoasa, trebuie sa ne hranim sanatos si se pare ca cei de la real,- Hypermarket doresc sa sustina aceasta cauza si nu pot decat sa ii felicit pentru acest demers.

Articol scris in cadrul etapei cu numarul 15 a concursului SuperBlog 2011.

Lasa un comentariu:

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Copyright © 2014 , All Rights Reserved

Designed by Web Directory. Thanks to Free Wordpress Themes

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline