Religia si matematica sau sexul in zile de post

“Religia si matematica” –  acesta a fost unul unul din subiectele discutate la postul local de televiziune TELE M in cadrul emisiunii “Dialog deschis” de joi, emisiune la care am fost si eu invitat sa particip.  Practic aceasta invitatie a venit undeva pe la ora 12 asa ca nu stiam mare lucru despre ce o sa se vorbeasca sau care ar fi tema.

Bun eu unul recunosc religia nu este unul din subiectele mele favorite de discutat si asta pentru ca am o parere mai aparte cu privire la tot acest aspect. Faptul ca am fost invitat la acea emisiune alaturi de un preot m-a facut sa zambesc si sa imi reamintesc mai ales dupa discutiile purtate in studio si de un articol peste care am dat la inceputul acestei saptamani de pe blogul lui Leviatan. Ei bine de cand tot “monitorizez” eu blogosfera botosaneana  pot spune ca domnul Leviatan cu siguranta are ce are cu religia ortodoxa. Este foarte critic si asta cred din singurul motiv ca este de alta religie, care ar fi aceasta religie chiar nu mai conteaza pentru ca din punctul meu de vedere cam toate sunt la fel de ipocrite.

Ei bine in multe chestii spuse de de el  este cam pe aceeasi lungime de unda ca si mine. Eu unul mi se pare o mare falsitate sa te consideri mare crestin sau persoana religioasa si sa vii la biserica sa te  spovedesti sa te impartasesti inainte de pasti doar ca mai apoi dupa ce reusesti acest lucru sa te consideri curat ca lacrima. E aceeasi chestie ca si cu acele persoane care vin la biserica si apoi se duc si se destrabaleaza sau na fac tot felul de chestii asa cum zicea si domnul Leviatan.

Ce as mai adauga eu este faptul ca astfel de ipocrizie intalnim mai la toate religiile si nu doar la cea ortodoxa si astfel toata acea teorie pe care domnul cu blogul o aclama cam este valabila peste tot poate chiar si in religia din care face parte chiar  el. Eu unul stiu foarte bine unele cazuri de fete sau na doamne si domnisoare pocaite despre care se credea ca sunt “fete cuminti” si care aveau in minte fel si fel de  perversitati de te durea mintea. Este vorba cam de aceeasi falsitate de care vorbeam cand ma refeream la subiectul cu romancele si turcii sau cu alte progenituri de prin acea zona.

Cum am mai spus religia nu este unul din subiectele mele preferate de discutie si de cele mai multe ori evit sa vorbesc despre acest subiect pentru ca chiar nu are rost. E clar ca uscaturi sunt peste tot dar si mai clar este faptul ca religiile au devenit mai mult ca un fel de masa de manevra a unora prin care se manipuleaza oamenii si de aci au iesit si aceste conflicte dintre ele pentru suprematie. Fiecare pastor, seic, arhiepiscop etc nu urmareste decat sa simta acea putere de a avea mii sau milioane de supusi la picioarele sale si astfel sa se simta el un fel de stapan sau seful sefilor.

Iata si un scurt filmulet care spune in mare cam ceea ce am vrut eu sa exprim prin influenta religiilor si directia gresita pe care au luat-o.

Religia ar trebui sa fie ceva care sa deschida nu ceva care sa puna bariere, sa inchida sau si mai grav sa cultive ura. Cine doreste sa faca parte dintr-o anumita turma si crede ca se simte el in siguranta nu are decat sa faca acest lucru.

Poti crede in dumnezeu, alah sau orice suprematie sau ce o fi si fara sa iti spuna cineva cum si in ce fel sa iti traiesti viata. De ce sa alegi sa traiesti viata altora doar pentru ca asa spun ei ca trebuie fara sa iti dea o explicatie logica sau cat de cat sa se chinuie sa argumenteze.

Sper sa nu apara maine si altceva despre religie ca tot e duminica… deja a fost prea incarcata saptamana cu acest subiect inutil. De “pastori” prezicatori sau tot felul de progenituri care cred ca stiu ei totul sunt satul pana peste cap. Nu mai zic de manipulare ca asta e cam la ordinea zilei si normal la cata prostie e in ultima perioada cine sa o si mai observe. O sa ajungem probabil o tara de legume fara caracter si personalitate proprie… impariti in turme de oite sau na magarusi carora li se arata cu un morcov in fata pentru a sti in ce directie sa traga.

Cam atat despre acest subiect… daca aveti critici sau parere le astept cu caldura printr-un comentariu mai jos.

Lasa un comentariu:

1 Comment on “Religia si matematica sau sexul in zile de post

  1. Bine te-am gasit!
    Nici macar nu stiam ca existi pana nu am gasit ping-trak-ul pe blog. Ma bucur ca impartasesti opinia mea despre ipocrizia crestina. Gresesti intr-un punct: nu sunt de alta religie ! De fapt nu sunt de nici o religie. Sunt ATEU ! Si nu spun ca intre atei nu sunt ipocriti. Ar fi si imposibil. Dar macar ne purtam natural.
    Si ma iau cel mai adesea de ortodoxism pt simplul fapt ca e religia care ofera cele mai multe subiecte. Adica … na… majoritatea romanilor se declara crestini ortodocsi. Ei au cei mai multi preoti, biserici, terenuri, toate platite din banul public.
    Daca as fi fost in italia as fi scris despre catolici si pedofilie. Am trecut cumva in unul sau doua art si pe langa sectele mai importante de pe la noi. Dar alea nu sunt la fel de suculente.
    Sper sa tii seama de asta. Si sa ne mai auzim.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Copyright © 2014 , All Rights Reserved

Designed by Web Directory. Thanks to Free Wordpress Themes

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline