Expeditie neasteptata

Ador mersul pe bicicleta, spre deosebire de fratele si prietenul meu. Pe amandoi poti sa-i urci pe-o matura si sa le dai drumul in arena circului sa rada toata sala de ei, dar pe o bicicleta nici sa-i medaliezi ca nu vor. Traiesc hranindu-ma cu provocari si pentru ca baietii rad mereu de mine ca nu mi-am luat permisul de conducere nici din a treia incercare, mi-am ticluit un plan malefic pentru ai face pe cei doi sa calareasca “harap-albnic” bicicletele pe care le-am cumparat de pe Aventuria.ro.

Uite asa am intrat pe internet si am cautat biciclete de inchiriat si am comandat trei biciclete superbe, de spuneai c-au fost hranite numai cu jaratec. Am rugat un amic sa le care pana la cabana mea de la Dorna, acolo unde imi petrec adesea sfarsitul de saptamana si am asteptat rabdatoare sa vina vremea sa-mi iau fratele de brat si prietenul de gat intr-o aventura ce speram eu sa ramana mereu in amintirea noastra.

Era intr-o zi de vineri. Am ajuns acasa mai devreme, am impachetat hainele baietilor mei si i-am asteptat cu bagajele la usa. Intr-un tarziu au ajuns si ei obositi dupa o saptamana plina si stresanta. Au gustat imediat ideea mea de a pleca intr-o scurta vacanta la cabana. Am urcat in masina condusa de fratele meu, si mai o melodie, mai un banc, in trei ore ne-am si vazut cocotati in varf de munte, inconjurati de mirosul rasinii de brad, stand toti trei aliniati in fata usii de lemn si tragand aerul tare pe nari, ne lasam ametiti de miresmele inconfundabile ale unui adanc de padure. Nu auzeam decat pasarile si susurul izvorului ce si-a gasit cale pentru plimbare nu departe de noi. Le descui usa, ii invit inauntru si ca o gospodina ce ma respect incep sa sterg praful, sa pun masa si ii las pe ei sa faca focul desi stiu ca la viteza lor o sa raman sa zgribul de frig vreo cateva ore.

O seara placuta, ceva bere si somn. Dupa nici jumatate de ora sforaiau baietii mei ca printesele adormite si atunci am dat start planului. Am iesit afara, am deschis capota masinii si am inceput a smulge la fire de acolo, ce apucam si eu, ca era bezna si mare lucru nu vedeam. Am ascuns matele masinii pe unde m-a dus capul si am plecat si eu la somn ca doar munca-munca dar vine si vremea somnului.

De dimineata telefoanele au inceput sa sune, binenteles ca era amicul ce m-a ajutat sa le fac farsa baietilor mei. Anunta disperat ca avem inundatie, ca vecii ne-au spart usa si fara alte explicatii a inchis prefacandu-se isteric. Cu pantalonii pe un picior, pe jumatate imbracati sar ei amandoi la masina si cand s-o porneasca surpriza… am fost victime asta noapte, careva si-a batut joc de noi, trebuie sa facem ceva, trebuie sa ajungem acasa. Cum cabana e la o distanta considerabila de sosea… s-au hotarat ei sa mearga pe jos si sa ma lase acolo cu usa si ferestrele ferecate ca nu cumva raufacatorul sa se intoarca si sa nu patesc ceva. Imi plesnesc una peste frunte si le spun ca am eu bicicletele unor prieteni ramase prin magazie si ca sunt MTB de la Aventuria.ro, cu siguranta e mai bine decat pe jos. Scot bidivii, urc baietii dandu-le cateva sfaturi cum sa se tina bine-n sea si intai incet, apoi mai repede pedaleaza amandoi pe drumul denivelat de munte zdranganindu-le capurile ca la niste maimutoi. Tocmai cand se vedea soseaua, cand baietii s-au prins cum sta treaba cu pedala, ma rastorn intr-un sant mic si incep a ma vaita ca de moarte ca ma doare si ca nu ma pot misca. Sar ei ca arsi si dau sa ma ajute, cand… scot de sub haina aparatul foto si le imortalizez fetele schimonosite de viitori biciclisti.

Acest articol este scris pentru etapa cu numarul 9 din cadrul cocursului SuperBlog 2011.

Lasa un comentariu:

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Copyright © 2014 , All Rights Reserved

Designed by Web Directory. Thanks to Free Wordpress Themes

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline