E timpul ca arta să re/vină şi la oamanii de rând!

e-timpul-ca-arta-sa-vina-si-la-oamanii-de-rand

E timpul ca arta sa vina si la oamanii de rand si nu doar sa stea in galerii unde nu o viziteaza nimeni… poate doar de cei “culti” si asta doar la vernisaje sa mai capete ceva de protocol. “Imi place ca sunt multi oameni de varsta mea!” – o batranica ce vindea cas in Hala Centrala.

S-a intampalt de multe ori sa particip la tot felul de vernisaje la galeriile de arta sau in diverse locatii si mai de fiecare data, poate cu doar doua-trei exceptii,  imi venea sa ii iau la palme pe toti cei prezenti acolo care majoritatea erau ba cu nasul pe sus ba erau doar pentru vin prajituri sau ce altceva mai continea protocolul. Cred ca mai toti erau prezenti din simplu fapt ca autorii ce expuneau au fost si ei la randul lor la vernisajele lor si asa nu au facut altceva decat sa intoarca favorul.

La ce folos sa expui ceva undeva daca tocmai ceea ce ai creat tu nu ajunge la publicul la care ai vrut tu sa te adresezi. Majoritatea expozitiior de fotografie, pictura si alte arte plastice au vizitatori de cele mai multe ori doar la vernisaje in rest salile sunt goale. Probabil autorii sunt multumiti ca mai bifeaza inca o expozitie pe hartie care sa o adauge in cv si atat.

Rostul fiecarui artist sau ma rog intelectual ar trebui sa fie acela de a deschide minti si de a impartasi si altora acea frumusete si placere pe care ei au avut norocul sa o descopere. Nimic nu este mai frumos ca simplu fapt ca unei batranici, fie ea chiar si de la tara, sa ii dea lacrimile la un vernisaj al uneui expoztii foto, mai mult ca sigur prima si singura astfel de manifestare la care a apucat sa participe in viata ei.

Acestia sunt oamenii simpli spre care ar trebui sa ne indreptam atentia pentru ca ei reprezinta Romania adevarata si autentica si nu tot acest superficialism care ne inconjoara. Mai multe detalii si imagini foto-vido de la acest vernisaj inedit de fotografie in hala de lapte si branza puteti gasi aici.

Lasa un comentariu:

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Copyright © 2014 , All Rights Reserved

Designed by Web Directory. Thanks to Free Wordpress Themes

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline